Genevé, del 1

Den første reisen jeg gjorde helt alene, var til Sveits. Det er nesten litt flaut (eller, det er faktisk ganske flaut) å fortelle hvorfor valget falt på nettop Genevé i Sveits.

Jeg har en tendens til å leve meg veldig inn i ting, og bli litt oppslukt. Slik var det også da jeg begynte å lese serien «7 søstre» av Lucinda Riley. Disse søstrene bor nemlig i en stor villa ved Genevésjøen. Jeg leste denne serien samtidig som jeg vurderte muligheten for å faktisk reiste et sted helt alene. Nå høres det ut som at det å reise alene er noe aldeles banebrytende – det er det jo ikke, men for meg var det ganske nytt. Jeg har aldri bodd alene, jeg har brukt mesteparten av 20-årene mine med et barn på hofta og i full jobb, og har egentlig ikke tenkt tanken på å reise av gårde for meg selv.

Så når jeg først skulle reise et sted, helt alene, ville jeg at det skulle være et sted jeg kunne føle meg trygg. Valget falt på Sveits da det er kjent for strenge lover, og å være rent og ryddig på alle måter. Genevé ble byen, av grunner nevnt ovenfor.

IMG_2529

Jeg husker ikke så mye fra da jeg landet i Sveits. Jeg husker bare at jeg hadde tenkt å ta toget, men endte opp med å ta en taxi som kjørte meg til hotellet alt for fort, alt for dyrt, og brøt minst 3 trafikkregler underveis. Jeg tror jeg var alt for opptatt med det spennende «eventyret» jeg hadde lagt ut på, til å egentlig registrere hva som skjedde rundt meg. En ting jeg derimot husker veldig godt, er turen fra Gardermoen til mellomlanding i Amsterdam.

Jeg var ute i god tid, og satt ganske lenge ved gaten før jeg kunne boarde flyet. Scrollet litt på Instagram, ingenting spesielt. Da boarding endelig begynte, ventet jeg litt med å reise meg – gidder ikke stå i kø, når jeg uansett har fått tildelt sete. Køen begynte å bli kortere, jeg reiste meg, scannet meg inn og gikk ombord i flyet. Full av massevis av følelser – jeg skulle fly alene, reise alene, være alene i fire dager. Jeg fant setet mitt, satt meg ned og tenkte «Nå begynner det». Jeg så opp, og skjønte absolutt ingenting, jeg ble så overrasket at hjernen ikke klarte å skjønne hvem som stod i midtegangen, og for han hører da ikke hjemme her? Personen smiler, vinker, men ser sånn ca like forvirret ut som deg. Bare at han tydeligvis kjenner deg igjen.

Hva er sannsynligheten for det?

— På hektiske dager er Oslo Lufthavn blant de topp ti travleste flyplassene i Europa.
— Da har vi rundt 850 flyvninger i løpet av en dag. I rushtimene kan det bli over 70 i timen, sier Larsen.

La oss si at en normal dag har 200 avganger hver dag (forsiktig estimat). Det er 73.000 avganger i året. Hva er da sjansen for at du på den ene flygningen du skal på, på denne dagen, på dette klokkeslettet, skal møte eksen din på flyet?

Selv om han er en fin fyr, og det kun er hyggelige minner, hadde det muligens vært litt merkelig om vi skulle samme sted. Heldigvis skal vi mellomlande. Han og samboeren skal til Spania, jeg skal videre til Genevé. Alene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s