Genève, del 2

Før jeg finner en slags struktur på innleggene mine, blir de nok litt ulike avhengige av hva jeg har lyst til å fortelle fra den spesifikke reisen eller opplevelsen. Jeg visste på forhånd at Sveits er et dyrt land, men jeg tenkte aldri at det ville være dyrere å oppholde seg i Sveits enn i Norge. Genève er mye dyrere enn Oslo. Jeg vil anslå at å være turist der, dvs. spise og drikke ute, koster ca 1,5 ganger mer enn å være turist i Oslo.

Hotellet

Et fire-stjernes hotell i Sveits er tydelig ikke det samme som et fire-stjernes hotell i Norge eller andre steder jeg har vært. Hotellet var koselig, og rommet var greit nok, litt lite, og alt for varmt. Vinduene kunne ikke åpnes noe særlig, og når de stod på gløtt var det også for mye støy fra veien rett nedenfor, så det utgikk uansett.

Hotellet hadde en god seng og moderne bad. De to viktigste tingene for meg. Det lå sentralt til mtp. trikkestopp og togstasjon, noe som var helt fint for meg som uansett ikke hadde tenkt å tilbringe mye tid på hotellet. Dog må jeg nevne, at frokosten var ekstremt skuffende – dårlig utvalg, og lite hyggelig atmosfære i frokost-rommet – og kostet 28 sveitsiske franc per dag – nesten 250 kroner. hotell.jpg

Den første kvelden

Jeg ankom hotellet ganske seint på ettermiddagen, la fra meg tingene mine, og gikk ut for å ta en titt på Genève. Fordelen med å reise alene er at du ikke trenger noen plan. Du kan gjøre det som passer deg, uten å måtte bli enig med- eller ta hensyn til noen andre. Selv om jeg hadde reist et stykke, og var i en ny og spennende by, ble jeg fort enig med meg selv om at jeg ikke skulle finne på noe spesielt denne kvelden. Titte meg litt rundt, prøve å finne et godt måltid, og legge meg tidlig for å få mest mulig ut av morgendagen.

Jeg forstod ganske fort at Genève ikke var så rent og pent som det jeg hadde sett for meg. Det var mye uteliggere / tiggere i det området jeg bodde, og sjuskete gater, noe som gjorde meg ganske lite lysten på å være ute etter mørkets frembrudd. Om jeg noen gang skal tilbake, noterer jeg meg at jeg heller burde velge tilholdssted på sørsiden av elven Rhône. De fire første bildene er fra Nordsiden av Rhône, inkl. Genève-sjøen.

Mat og drikke

Jeg endte opp med å spise i Gèneve to ganger på fire dager – èn gang på en liten italiensk restaurant som ikke gjorde noe stort inntrykk – jeg var trøtt og sulten, og det dugde. Den andre gangen på kinarestuaranten Boky i samme område, som heller ikke var noe spesielt, men OK slik som «norsk kinamat».

Det er sikkert mye fantastisk mat man kan spise i Gèneve, dersom man vil eller kan bruke 5-600 kroner per person på et måltid (uten drikke). Men, om du skal spise på budsjett i Gèneve, er paralellgatene nedenfor hovedveien der trikken går, mellom Cornavin og Pâquis-Mole, stedet du må gå. Maten er ikke noe spesielt, men lommeboka forblir nogenlunde inntakt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s