Genève, del 3 – Annemasse, Frankrike

Det aller beste med Genève, er nærheten til Frankrike. Jeg var 2 hele og 2 halve dager i Sveits, og jeg tilbragte mesteparten av de to hele dagene i Frankrike.

Krysser grenser

Fra Genève er det gå-avstand til den franske byen Annemasse. Du tar trikken fra togstasjonen, til siste holdeplass i retning Frankrike, deretter grensebuss eller spasere i ca 30 minutter. Jeg hadde tenkt å ta bussen, men den så sånn ut:

cA18pjgWSXuMGcLLUUTvCA

Dette var ikke så fryktelig lenge etter flere terrorhandlinger i Frankrike og Belgia, og det var ikke spesielt fristende å gå ombord i en buss sammen med militære med maskingevær (Jeg fikk også kjeft av èn av dem fordi det visstnok ikke er lov å ta bilder av militære). Så da tok jeg bena fatt, og fikk se en litt annen side av Sveits enn i sentrum av Genève:

Annemasse

Dette blir en veldig kort oppsummering av en veldig fin dag, rett og slett fordi jeg ikke gjorde noenting spesieltJeg kunne ikke noe særlig om denne byen fra før av, men mitt inntrykk er at det er en liten, relativt søvnig by, hvor nærmest ingen prater engelsk. Heldigvis for meg, forstod de franske ord som Chardonnay. Etter å ha gått en stund og tittet meg rundt, satte jeg meg på en liten restaurant, La Regence, og spiste den aller beste Calzone jeg noen ganger har smakt, drakk to glass hvitvin, og tok livet helt med ro. Denne restauranten vil jeg absolutt anbefale, tross dårlige anmeldelser på Tripadvisor! Deretter trasket jeg rundt til jeg til slutt fant en hyggelig park, Parc de Montessuit. Her var det en liten bod med mat og drikkevarer til salgs, og her lå jeg resten av dagen, under et tre, og leste en bok. Dette er det eneste bildet jeg tok i Annemasse:

fullsizeoutput_1a3a.jpeg

Hvis du skal til Genève, vil jeg absolutt anbefale en tur over grensen til denne byen. Om den ikke er så spennende i seg selv, er prisene halvparten av i Genève, og du kan handle med deg litt mat og drikke hjem, eller shoppe i handlegaten eller i butikkene rundt Rue de la Resistance.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s